Indiferent dacă sunteți o companie online sau chiar offline, Google Ads este principala platformă de publicitate online pe care ar trebui să o utilizați. Următorul ghid vă va învăța cum să utilizați Google Ads pentru comerțul electronic pentru a obține mai multe vânzări.
Conform Raportul Hanapin Marketing privind starea PPC pentru 2019-2020, 74% de marketeri spun că PPC este extrem de benefic pentru afacerea lor.
Deoarece oferă formate de anunțuri text, video, grafice și pentru produse, Google Ads este unul dintre cei mai mari venituri de la Google de peste două decenii. Peste 7 milioane de agenți de publicitate au investit $10,01 miliarde în reclame PPC numai în 2017.
Vom acoperi următoarele:
- Termenii PPC despre care ar trebui să știți
- Cum să vă planificați bugetul Google Ads în funcție de obiectivele dvs. de afaceri.
- Care sunt tipurile de campanii Google Ads disponibile și care sunt cele mai bune pentru dvs.?
- Ce este Scorul de calitate a anunțului și cum să-l îmbunătățești?
- Care sunt valorile pe care ar trebui să le utilizați pentru a măsura rezultatele campaniei dvs.?
Să defalcăm diferitele câmpuri pe care va trebui să le încadrezi pentru a porni Google Ads pe piciorul potrivit.
Înainte de orice, să ne uităm la jargonul folosit în industria PPC pentru a ne asigura că suntem cu toții pe aceeași pagină și că veți putea profita la maximum de informațiile ghidului nostru.
1. Termenii PPC pe care ar trebui să-i cunoașteți
Termenii și acronimele PPC pot fi uneori dificil de digerat. De aceea le-am descris pe cele mai importante dintre ele, astfel încât să puteți vorbi rapid limba industriei!
- Copie a anunțului – În publicitatea PPC, copia publicitară este titlul, textul și adresa URL implementate în anunțul online. Ar trebui să-l folosiți pentru a convinge utilizatorii să facă clic pe un site web.
- Clic – În PPC, un clic este înregistrat atunci când cineva face clic pe unul dintre anunțurile dvs.
- Rata de clic (CTR) – O modalitate de a măsura succesul unei campanii de publicitate online. Puteți determina CTR împărțind numărul de utilizatori care au dat clic pe un anunț la numărul de afișări.
- Rata de conversie – Conversiile împărțite la clicuri reprezintă rata la care un clic pe anunțul dvs. a dus la o conversie sau acțiunea dorită.
- Cost-pe-clic (CPC) – Suma de bani pe care un agent de publicitate o plătește motoarelor de căutare și altor editori de pe Internet pentru un singur clic pe reclamă atrage un vizitator pe site-ul său web.
- CPM – Costul pentru 1.000 de afișări.
- buget zilnic – O sumă stabilită pentru fiecare campanie publicitară pentru a specifica cât, în medie, doriți să cheltuiți în fiecare zi.
- Impresii – Numărul de persoane care văd anunțul dvs. PPC.
- Cuvânt cheie – Un cuvânt sau o expresie introdusă de un utilizator de Web într-un motor de căutare, iar dvs. setați anunțul PPC să fie afișat.
- Suma licitată pentru cuvinte cheie – Cea mai mare sumă de bani pe care sunteți dispus să o plătiți pentru fiecare clic pe anunțul dvs. PPC.
- Landing page – Pagina web pe care aterizează un vizitator Web când face clic pe anunțul dvs. PPC.
- Cuvinte cheie cu coadă lungă – O expresie cheie specifică care constă din 2 sau mai multe cuvinte. Majoritatea agenților de publicitate folosesc cuvinte cheie cu coadă lungă pentru a viza clienții în faza lor de cumpărare sau în apropierea acestora.
- Cuvinte cheie negative – Google definește cuvinte cheie negative ca „Un tip de cuvânt cheie care împiedică anunțul dvs. să fie declanșat de un anumit cuvânt sau expresie. Google nu va afișa anunțurile dvs. nimănui care caută acea expresie. Acest lucru este cunoscut și ca o potrivire negativă.”
- Scorul de calitate – Un sistem de clasare pe care Google îl utilizează în funcție de relevanță pentru a determina prețul licitației.
2. Bugetul Google Ads
Când începeți cu Google Ads, ar trebui să vă amintiți că este o investiție. Cu cât decizi să cheltuiești mai puțin atunci, cu atât oportunitățile tale vor fi mai limitate.
Este obligatoriu să vă concentrați pe rentabilitatea investiției (ROI), nu pe costul anunțurilor. În acest fel, veți testa profitabilitatea reală a campaniilor dvs.
În cele din urmă, veți ști ce cuvinte cheie vă aduc conversii și ce mesaj din pagina de destinație funcționează cel mai bine pentru magazinul dvs.
2.1 Cât ar trebui să cheltuiesc pe GoogleAds?
Suma potrivită de cheltuită pe Google Ads depinde de nișa, afacerea, obiectivele și capacitatea dvs. Dacă sunteți proprietarul unei mărci mici de comerț electronic, poate doriți să începeți cu un buget mai mic. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că suma este suficient de mare pentru a aduna date și valori esențiale, astfel încât să vă puteți îmbunătăți anunțurile și să le faceți foarte profitabile.
De exemplu, Wayfair, al cărui buget este cu mult peste $6M/lună pe Google Ads, potrivit SEMrush, au descoperit efectul adăugării „Livrare gratuită” în textul publicitar într-o zi. Un mic comerciant de mobilă ar trebui să difuzeze reclamele timp de câteva săptămâni pentru detalii concludente.
În general, în calitate de retailer de comerț electronic, ar trebui să cheltuiți cel puțin $2K lunar Google Ads. Ratele CPC (cost pe clic) vor varia în funcție de verticala dvs.
De exemplu, dacă sunteți un comerciant de îmbrăcăminte, cel mai probabil veți vedea mult mai mult CPCeste decât un comerciant cu amănuntul de accesorii pentru piscină, unde concurența este în mod inerent mai mică.
Rețineți că nu puteți fi un agent de publicitate Google Ads eficient fără să dețineți suficiente date. Și singura modalitate de a obține o mulțime de date sau o dimensiune suficientă a eșantionului pentru a face modificări la campanie cu încredere este să testați și să lucrați continuu printr-un buget rezonabil dedicat reclamelor PPC.
2.2 Cum îmi stabilesc bugetul Google Ads?
Pentru a vă seta bugetul pe Google Ads, pur și simplu navigați în fila „Campanii”, faceți clic pe semnul plus și selectați „Campanie nouă”.
Selectați tipul de campanie adecvat și selectați „Selectați setările campaniei”. De aici, puteți derula în jos până când vedeți „Buget zilnic”. Pur și simplu introduceți bugetul zilnic sau utilizați un buget comun. Amintiți-vă că vă puteți modifica bugetul mai târziu sau oricând aveți nevoie de el.
2.3 Cum mă taxează GoogleAds?
Google Ads utilizează publicitate cu plata-pe-clic (PPC) și vă va taxa NUMAI când cineva face clic pe unul dintre anunțurile dvs. Google.
Aceasta este o metodă excelentă de publicitate, deoarece aceste reclame pot generați trafic de înaltă calitate către site-ul dvs. de comerț electronic la un preț rezonabil atunci când funcționează eficient.
Publicitatea PPC este excelentă deoarece, atunci când funcționează așa cum ar trebui, doar clienții cu o intenție clară de cumpărare vor face clic pe anunțurile dvs., ceea ce înseamnă o șansă mai mare de a obține conversii (vânzări).
2.4 Cum îmi gestionez bugetul Google Ads?
Există mai multe modalități de a gestiona eficient bugetul PPC, inclusiv:
- Stabilirea limitelor bugetare – Când creați o campanie nouă, puteți limita campania respectivă la o anumită limită de cheltuieli zilnice. Deoarece acest lucru se poate face numai la nivel de campanie și nu la nivel de grup de anunțuri, ar trebui să creați o campanie separată pentru a difuza anunțuri cu un buget diferit. Aceasta este o strategie bună pentru o categorie de produse care poate primi multe clicuri și nu neapărat convertește bine.
- Programarea anunțurilor permite unui agent de publicitate să modifice sumele licitate în funcție de ora din zi. De exemplu, să presupunem că sunteți comerciant cu amănuntul de mobilă, iar datele arată că 80% din vânzările dvs. se fac între orele 15:00 și 20:00. Puteți crește sumele licitate în acest interval orar și puteți reduce sumele licitate între orele 23:00 și 5:00.
- Îmbunătățirea scorului de calitate – Google Ads determină scorul de calitate al anunțurilor dvs. în funcție de calitatea paginii dvs. de destinație, CTR, conținutul publicitar și relevanța cuvintelor cheie. Doar scorul de calitate și licitarea determină clasarea anunțului dvs. Îmbunătățindu-vă scorul de calitate în timp, puteți reduce efectiv sumele CPC pentru cuvintele cheie. Am scris un capitol detaliat despre îmbunătățirea scorului de calitate al anunțurilor dvs. în acest ghid.
3. Tipuri de campanii
Pentru a începe să faceți publicitate cu Google Ads, trebuie să creați o campanie. Rețeaua Google Ads oferă diferite tipuri de campanii pentru a alege care se potrivește cel mai bine obiectivelor dvs.
3.1 Cumpărături Google
Cumpărături Google este o platformă de comerț electronic alimentată de Google Ads și Merchant Center.
Google Ads este locul unde trăiesc campaniile dvs. de cumpărături, iar dvs. stabiliți bugetul, gestionați sumele licitate, obțineți informații și faceți optimizări în funcție de performanță. Pe de altă parte, Google Merchant Center este locul unde sunt stocate fluxul de produse – detaliile produselor organizate într-un format pe care Google îi place.
Este un instrument incredibil pentru a vă dezvolta afacerea online cu ajutorul și instrumentele motorului de căutare Google.
3.1.1 Ce este Cumpărături Google?
Cumpărături Google este un instrument puternic compus din Google Ads și Google Merchant. Reclamele Google funcționează ca platformă pentru campaniile dvs. de cumpărături reale. Acesta este locul în care vă veți gestiona bugetul, sumele licitate, costul pe clic și scorul de calitate. Google Merchant este instrumentul care vă permite să vă încărcați înregistrările reale.
În rețeaua de Cumpărături Google, Google decide când și unde pot apărea lista de produse și anunțurile dvs. Ei fac acest lucru luând în considerare sumele licitate, site-ul și alți factori înainte de a decide ce interogări de căutare vor declanșa anunțurile.
Prin urmare, Google are toată puterea de a respecta politicile sale pentru a crea cele mai de succes reclame.
3.1.2 Cum să ai succes cu Cumpărături Google?
Cumpărături Google poate fi greu de spart, dar este relativ ușor dacă știi cum să-l oprești. Luați notă de următoarele atunci când vă dezvoltați afacerea.
- Licitare reușită – Licitarea este o idee complexă, dar este esențial să experimentați cu sumele licitate pentru a găsi cea mai reușită combinație.
- Maximizarea hranei – Știind că Google ia în considerare feedul dvs. atunci când decideți plasarea anunțurilor, trebuie să vă optimizați site-ul de comerț electronic. Asigurați-vă că produsele, descrierile, imaginile și prețurile dvs. sunt actualizate și atrăgătoare din punct de vedere vizual.
- Monitorizare pentru a optimiza – Unul dintre principalele beneficii ale Cumpărături Google este capacitatea de a vă monitoriza performanța. După ce ai luat în calcul datele tale, este esențial să lucrezi în continuare pentru a-ți optimiza bugetul.
Dacă este utilizat în mod eficient, Cumpărături Google poate fi instrumentul Google Ads cu cel mai mare impact pentru companiile de comerț electronic. Vă va lua puțin efort pentru a face ca fiecare piesă din puzzle să funcționeze corect, dar merită.
3.2 Campanii de căutare Google
O campanie de căutare de calitate pentru site-ul dvs. de comerț electronic este crucială, deoarece arată considerația clientului față de produsele dvs. Fiți creativ, dar precis cu selectarea cuvintelor cheie pentru a crea o campanie de succes în căutarea.
3.2.1 Ce sunt campaniile în Rețeaua de căutare?
Campaniile de căutare sunt campaniile publicitare pe care Google le afișează în paginile de căutare. Rețeaua de căutare include anunțuri care apar în rezultatele căutării Google.
Trebuie să vă selectați strategic cuvintele cheie pentru a profita la maximum de campaniile dvs. de căutare și pentru a le face să apară pe mai multe platforme.
Există două tipuri principale de anunțuri în rețeaua de căutare:
1. Anunțuri text și anunțuri dinamice afișate în rețeaua de căutare: Anunțurile text și anunțurile dinamice de căutare sunt cele mai distribuite anunțuri în rețeaua de căutare și sunt grozave pentru companiile care abia își încep campaniile publicitare.
După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, aceste campanii afișează extensii la anunțuri, permițând companiilor să ofere clienților informații suplimentare, cum ar fi coduri de reducere și valabilitate, locație sau număr de telefon.
Verificați oferta noastră Google Ads Text pentru a afla cum poate funcționa acest lucru pentru marca dvs. de comerț electronic.
2. Anunțuri pentru cumpărături: Anunțurile pentru cumpărături sunt considerate „anunțuri sponsorizate” și sunt afișate cu un link către produsele companiei.
Verificați oferta noastră de anunțuri pentru Cumpărături Google pentru a afla cum poate funcționa acest lucru pentru marca dvs. de comerț electronic.
3.2.2 Când ar trebui să utilizați campaniile de căutare Google?
Cea mai eficientă utilizare a campaniilor de căutare este cu un buget limitat. Acestea fiind spuse, este un punct de plecare excelent pentru multe companii, în primul rând pentru că își propun să se familiarizeze cu publicitatea cu plata-pe-clic (PPC).
Rețeaua de căutare vă permite să măsurați cât de eficiente sunt eforturile dvs. PPC, prin urmare; permițându-vă să faceți modificări și să vizați diferite zone după cum este necesar.
În plus, dacă afacerea dvs. de comerț electronic vinde produse pe care le puteți căuta doar atunci când este necesar, rețeaua de căutare va fi cea mai potrivită pentru dvs.
Aceste campanii vizează clienții care caută în mod special produsele dvs. Pe de altă parte, remarketing reclamele se afișează celor care au căutat deja sau au cumpărat produsul dvs.
Totul este legat de obiectivele companiei și de piața țintă. Ar trebui să intri în pielea clientului pentru campanii PPC eficiente și să gândești așa cum ar face el!
3.3. Campanii în Rețeaua de display Google
Anunțurile grafice Google sunt anunțuri text, imagine sau video din Rețeaua de display Google, un grup de proprietăți digitale deținute de Google (cum ar fi Youtube și Gmail) și de site-uri web terță parte.
Rețeaua de display Google ajunge la 90% dintre toți utilizatorii de internet din întreaga lume și constă în spațiu publicitar pe peste 2 milioane de site-uri și 650.000 de aplicații.
Puteți face compania dvs. să iasă în evidență și să faceți publicitate, astfel încât cei care văd anunțul să dorească să afle mai multe despre compania, marca sau produsele dvs.!
3.3.1 Ce sunt campaniile în Rețeaua de display?
Campanii de display atrageți potențiali clienți prin formate de imagine atrăgătoare și atractive. Cel mai bine ar fi să utilizați campanii de display în principal pentru a dezvolta o mai mare cunoaștere a mărcii. Aceste reclame urmăresc să vă conecteze produsele cu publicul potrivit.
Această strategie conectează campaniile dvs. de display cu persoanele care au șanse mai mari să vă achiziționeze produsele pe baza tendințelor.
Reclamele grafice sunt menite să atragă clienții folosind imagini atrăgătoare. Ele vă permit să treceți înaintea ciclului de achiziție, arătând oamenilor produsele dvs. înainte de a le căuta.
Ele sunt, de asemenea, utile pentru a le reaminti oamenilor despre produsele pentru care s-au arătat anterior interesați și despre produsele legate de cele care au fost achiziționate anterior.
3.3.2 Când ar trebui să utilizați campaniile grafice?
Campaniile în Rețeaua de display pot fi dificile, deoarece sunt prezentate de obicei clienților potențiali atunci când aceștia nu sunt neapărat într-o dispoziție de cumpărături.
Utilizatorii pot căuta articole de știri, postări pe blog etc.; aceste campanii le vor capta și le vor ghida către site-ul dvs. web. Cel puțin, campaniile de display au scopul de a-i determina pe spectatori să se gândească la produsul dvs. și să revină pentru a vă vizita magazinul mai târziu. Prin urmare, sunt excelente pentru a-i familiariza pe potențialii clienți cu marca și linia de produse.
Dacă clienții potențiali au început să se gândească mai mult la produsele dvs. după ce v-au vizualizat anunțurile, campaniile dvs. de display își fac treaba. De asemenea, sunt grozave atunci când prezintă o imagine atrăgătoare, cum ar fi un produs pe care îl puteți oferi.
3.4.Campanii de remarketing Google
Remarketingul poate fi o formă benefică de publicitate atunci când este utilizat corect. Gândește strategic cu campaniile tale și atrage atenția potențialului tău client!
3.4.1 Ce sunt campaniile de remarketing?
Anunțuri de remarketing sunt un anumit tip de anunțuri grafice care apar pe alte site-uri pentru persoanele care v-au vizitat site-ul și au plecat cu sau fără a cumpăra.
De exemplu, am primit un anunț pe Cookingclassy.com după ce am răsfoit mai multe mașini de gătit pe magazinul Euronics.co.uk.
Scopul acestor anunțuri este de a reconecta cumpărătorii interesați cu produsele dvs. și de a le reaminti ceea ce oferiți. Acest lucru se face pentru a stimula o vânzare și a crește gradul de cunoaștere a mărcii.
Remarketingul se face în mod strategic pentru a face produsele tale accesibile celor mai probabil să le cumpere.
Ar trebui să încercați să vedeți dacă anunțurile de remarketing funcționează pentru afacerea dvs. Unele companii fac minuni, dar este greu să generezi un profit bun din ele pentru alții.
3.4.2 Remarketing static versus dinamic
Anunțul de remarketing include anunțuri standard, statice pentru site-ul dvs., care sunt afișate vizitatorilor anteriori. Cu toate acestea, remarketingul dinamic duce acest pas mai departe, afișând anunțuri cu anumite produse pe care le-au văzut acești vizitatori pe site-ul dvs.
Scopul este de a reaminti vizitatorilor din trecut despre produsele exacte de care erau interesați, încurajându-i din nou să ia o decizie de cumpărare.
Remarketingul dinamic este un instrument excelent pentru a vă optimiza bugetul de marketing, aducând clienți în magazinul dvs. cu șanse mai mari de a face o achiziție reală.
Remarketingul dinamic vă ajută să creați clienți potențiali și vânzări cu mesaje adaptate publicului dvs., dovedite că generează rate de conversie și de clic mai ridicate.
Un început bun este să vizați vizitatorii cu cea mai mare probabilitate de a face conversii: coșul de cumpărături sau cei care abandonează la casă. Vă puteți extinde de acolo dacă obțineți rezultate bune cu acestea.
Atât retargeting-ul static, cât și cel dinamic contribuie la creșterea loialității clienților și a vânzărilor.
3.4.3 Strategii de remarketing pentru cross-selling și up-sell
Vânzarea încrucișată este o strategie de marketing care implică vânzarea unui produs complementar unui cumpărător din trecut. De exemplu, dacă un cumpărător cumpără un telefon nou, vânzarea încrucișată oferă aceluiași cumpărător o husă de protecție pentru telefon simultan.
Pe de altă parte, up-selling are loc atunci când încurajați clienții să cumpere un produs mai bun sau mai scump decât au avut în vedere mai devreme pentru a-și crește valoarea achiziției.
De exemplu, un client interesat de o noptiera este probabil interesat si de un dormitor complet.
Acum, există multe strategii de remarketing pe care le puteți folosi atât pentru vânzări încrucișate, cât și pentru vânzări în sus. Primul lucru de făcut este să creați o listă direcționată a acestor cumpărători din trecut. Deoarece aveți deja informațiile lor de contact, crearea unei liste bazate pe preferințe și comportamentul general de cumpărare vă va ajuta să le redirecționați în viitor.
După ce vă setați lista, ar trebui să difuzați anunțurile și să le amintiți cumpărătorilor de ce v-au ales în trecut pentru a vă consolida promisiunea mărcii.
Odată ce le-ați pus pe toate, ar trebui să adoptați și reclamele personalizate și să includeți cadouri, dacă este posibil.
3.4.4 Remarketing la abandonarea coșului
Dacă conduceți o afacere de comerț electronic, vă veți confrunta din când în când cu abandonarea coșului. În termeni simpli, abandonarea coșului este atunci când vizitatorul site-ului tău părăsește pagina înainte de a face o achiziție sau de a efectua acțiunea la care te aștepți.
Deoarece există diferite tipuri de abandonare a cărucioarelor, există diverse motive pentru care oamenii abandonează. Pot exista rezervari, formulare și abandon de navigare. Iar motivele pentru acestea pot include livrarea costisitoare, expedierea lentă, neființa de a cumpăra, navigarea proastă pe site și multe altele.
Utilizarea Google pentru remarketing este simplă dacă rulați deja anunțuri Google. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o bucată de cod de remarketing numit pixel sau etichetă, care va instrui Google să adauge vizitatorii site-ului dvs. la publicul de remarketing. De asemenea, puteți adăuga codul de remarketing în toate paginile site-ului dvs., dacă doriți.
3.5 Reclame Youtube
Conform BrandWatch, YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume și al doilea cel mai vizitat site după Google. Are 1,9 miliarde de utilizatori, iar YouTube reprezintă două treimi din videoclipurile online premium ale Millennials vizionate pe dispozitive.
3.5.1 Ce sunt reclamele Youtube?
Publicitatea pe YouTube oferă multe opțiuni de direcționare și utilizarea versatilă a diverselor materiale publicitare pentru a desfășura campanii eficiente.
3.5.2 Care sunt formatele video pe care le puteți utiliza în reclamele YouTube?
Chiar dacă nu ați creat încă un anunț video pentru afacerea dvs. de comerț electronic, puteți face publicitate pe Youtube cu formate de anunțuri non-video prin reclame suprapuse, anunțuri grafice și carduri sponsorizate.
Formate de anunțuri non-video
- Reclame suprapuse – Reclamele suprapuse YouTube sunt reclame banner pe care le veți vedea adesea rulând în partea de jos a unui videoclip. Pot fi simple reclame text sau bannere vizuale.
- Reclame grafice – Anunțurile grafice apar deasupra listei de sugestii video. Acestea pot fi gestionate în Google Ads, permițându-vă să vă dublați cu Rețeaua de display pentru o acoperire maximă.
Formate de anunțuri video
Google oferă o opțiune atractivă cu anunțuri video TrueView. Aici, costurile apar numai după redarea anunțului video conform principiului cost pe vizionare (CPV).
- Anunțuri TrueView – Anunțurile TrueView sunt anunțurile care se pot închide care apar la începutul videoclipurilor YouTube. Anunțurile TrueView eficiente includ un îndemn clar de la începutul videoclipului.
- Anunțuri video TrueView in-stream – Reclamele video sunt afișate înainte sau în timp ce cineva vizionează un videoclip. După 5 secunde, spectatorul poate sări peste videoclipul publicitar cu un singur clic sau poate continua să îl vizioneze. Costurile apar doar dacă vizitatorii urmăresc videoclipul timp de cel puțin 30 de secunde.
- Anunțuri video TrueView in-slate – Acest format de anunț apare în fața videoclipurilor YouTube de la parteneri care rulează mai mult de 10 minute. Spectatorii pot alege unul dintre cele trei videoclipuri promoționale posibile sau pot opta pentru pauze publicitare în timpul videoclipului. Costul apare numai atunci când spectatorul alege să vă vizioneze videoclipul.
- Anunțuri video TrueView în căutare – Anunțul video apare direct deasupra sau în dreapta rezultatelor căutării. Costul apare numai atunci când spectatorul face clic pe anunțul dvs. video pentru a viziona videoclipul.
- Anunțuri video TrueView in-display – Cu acest format de anunț, videoclipul dvs. va apărea în dreapta altui videoclip YouTube sau în paginile Rețelei de display Google care corespund grupului țintă ales de dvs. Costurile apar numai atunci când utilizatorul face clic pe videoclip pentru a-l viziona.
- Faceți clic pentru a reda anunțuri video – Afișajul video este afișat cu o imagine de pornire statică pe afișajul de rețea. Utilizatorul poate face clic pe videoclip pentru a-l reda pentru a reda videoclipul în spațiul publicitar. Dacă spectatorul face clic pe videoclipul curent sau pe adresa URL afișată, va fi redirecționat către site-ul extern. Costurile sunt taxate pe clic pe site (CPC) sau afișări pe imaginea de început (CPM).
- True View pentru acoperire – Puteți afișa acest format de anunț în dreapta rezultatelor căutării pe Youtube sau în dreapta unui videoclip redat pe YouTube. Costurile apar atunci când videoclipul a fost făcut clic și vizionat (CPV) sau pentru 1000 de afișări ale imaginii de început (CPM). Dacă alegeți modelul de contabilitate TrueView, puteți alege între variantele In-Search și In-Display.
3.5.3 Care sunt opțiunile de direcționare a campaniei pe Youtube?
Pentru a menține risipa cât mai scăzută posibil și pentru a viza mediile publicitare exact către grupul țintă, Google oferă diverse direcționări pentru campaniile YouTube.
Aici sunt:
- Direcționare în funcție de categorie pe Youtube – Youtube atribuie videoclipuri și canale unor categorii specifice. În acest fel, puteți viza campanii în funcție de anumite categorii YouTube.
- Direcționarea videoclipurilor pe YouTube – Puteți direcționa campanii YouTube către anumite videoclipuri sau puteți, de asemenea, să excludeți videoclipuri sau canale individuale.
- Direcționare după canale YouTube – Publicitatea YouTube poate fi aliniată la canalele tematice sau exclusă din canalele individuale.
- Direcționarea în funcție de vârstă – Dacă Youtube poate determina grupul țintă al unei campanii, atunci poate viza campanii în consecință.
- Remarketing pentru campanii YouTube – Puteți viza foștii vizitatori ai site-ului companiei dvs. prin publicitate pe YouTube.
- Alinierea după subiect – Campaniile dvs. pot fi, de asemenea, adaptate la conținut adecvat tematic. Anunțul video va apărea doar acolo.
- Alinierea pe baza intereselor – Youtube poate adapta campaniile la interesele utilizatorilor. Anunțurile video pot apărea pentru aceste segmente de public, chiar și vizionarea unui videoclip pe un alt subiect.
- Direcționarea evenimentelor din viață – Cu direcționarea evenimentelor din viață, puteți ajunge la persoanele care absolvă facultatea, se căsătoresc sau au un copil. Direcționarea publicului dvs. în funcție de evenimentul de viață vă permite să ajungeți la oameni în momentele importante din viața lor și pe piață în consecință.
Iată o listă completă oferită de Google cu Opțiuni de direcționare pe Youtube.
4. Strategia Google Ads
Acum că vedeți tipurile de campanii pe care le puteți lansa, primul lucru pe care trebuie să-l faceți în continuare este să vă dați seama care dintre acestea sunt relevante pentru afacerea dvs. de comerț electronic în acest moment și pentru care ar trebui să le programați mai târziu.
Vă sugerăm să rulați aceste tipuri diferite de campanii în Google Ads pas cu pas, în următoarea ordine:
- Anunțuri pentru Cumpărături Google
- Cauta reclame
- Anunțuri de remarketing
- Reclame YouTube
- Reclame grafice
Structura campaniei dvs. va diferi dacă difuzați anunțuri text față de anunțuri pentru produse, dar structura primei aplică aceleași principii pentru cea din urmă.
Să presupunem că ești un comerciant de mobilă. O modalitate fundamentală de a vă împărți campaniile ar fi pe categorii de produse, deoarece acestea sunt de obicei un loc frumos și general pentru a începe să urmăriți performanța. Deci ai avea o campanie pentru Paturi și alta pentru Mese. De acolo, le puteți segmenta mai detaliat cu grupuri de anunțuri.
De exemplu, campania dvs. Paturi poate conține un grup de anunțuri pentru Paturi cu cadru din lemn și altul pentru Paturi cu apă (mai au acestea?). Această structură ierarhică vă va permite să urmăriți mai bine performanța conversiilor pentru anumite segmente din catalogul magazinului dvs.
5. Ce este Scorul de calitate a anunțului și cum să-l îmbunătățești
Google definește scorul de calitate a anunțului ca „o estimare a calității anunțurilor, cuvintelor cheie și paginilor de destinație”. Astfel, se asigură că vor afișa reclame plătite numai cele mai relevante rezultate.
5.1 Care este scorul de calitate?
Deoarece un scor de calitate măsoară cât de relevante sunt anunțurile dvs., doriți un scor de înaltă calitate. Veți vedea prețuri mai mici, poziții mai bune ale anunțurilor și scoruri de calitate mai ridicate. Scorul de calitate este raportat pe o scară de la 1 la 10, zece fiind cel mai bun și o combinație de mai mulți factori îl determină.
La calcularea scorului de calitate, Google ia în considerare mai mulți factori, cum ar fi rata istorică de clic a cuvintelor cheie, calitatea paginii de destinație, relevanța cuvintelor cheie, performanța în locațiile vizate și multe altele.
Când vizualizați scorul de calitate, puteți vedea și celelalte componente ale acestuia, cum ar fi rata de clic estimată, relevanța anunțurilor și experiența pe pagina de destinație. Dacă doriți ca anunțul dvs. să fie afișat în una dintre primele trei poziții, cuvintele dvs. cheie relevante trebuie să îndeplinească un scor de calitate și un prag licitat cost pe clic maxim.
5.2 Cum afectează scorul de calitate costul pe clic (CPC)?
După cum sa menționat anterior, scorurile de înaltă calitate pot duce la costuri mai mici. Acest lucru vă va crește rentabilitatea investiției (ROI) și va face ca afacerea dvs. de comerț electronic să aibă mai mult succes. Dacă aveți un scor de înaltă calitate, Google vă spune că satisfaceți nevoile clienților dvs. Prin urmare, Google vă va taxa mai puțin de fiecare dată când cineva face clic pe anunțul dvs.
În imaginea de mai jos, puteți vedea exact cum vă afectează scorul de calitate CPC. La un scor de calitate de 10, puteți plăti cu mai puțin de 50% din CPC-ul de referință Google, în timp ce la un scor de calitate de 1, veți obține o creștere de 400% a CPC-ului.
5.3 Cum să vă îmbunătățiți scorul de calitate a anunțului?
Având în vedere că tocmai ați aflat, sunt sigur că sunteți interesat să vă îmbunătățiți scorul de calitate a anunțului și să vă reduceți CPC-ul.
Cuvintele dvs. cheie trebuie să fie foarte relevante pentru a avea un scor ridicat de calitate a anunțului. În plus, pagina dvs. de destinație trebuie să pară a fi de încredere.
Dacă Google consideră că pagina dvs. nu este credibilă, atunci nu va afișa anunțurile dvs. în poziții semnificative. De asemenea, trebuie să aveți o rată de clic ridicată pentru a dovedi că anunțul dvs. este relevant.
Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți scorul de calitate a anunțului:
- Minimizați numărul de cuvinte cheie utilizând numai cele mai relevante.
- Întrerupeți sau ștergeți acele campanii cu o rată de clic scăzută.
- Asigurați-vă că anunțurile dvs. sunt unice pentru cuvintele cheie relevante.
- Aliniați relevanța cuvintelor dvs. cheie cu relevanța paginii dvs. de destinație.
- Îmbunătățiți viteza paginii dvs. de destinație. Testați-l folosind Google Informații despre viteza paginii.
- Asigurați-vă că pagina dvs. de destinație este compatibilă cu dispozitivele mobile. Testați-l folosind Google Mobile-Friendly.
Deși este posibil să aveți deja un scor de înaltă calitate, amintiți-vă că există întotdeauna mai multe modalități de a îmbunătăți și de a face campaniile dvs. publicitare de eCommerce cât mai bune!
6. De ce ar trebui să utilizați cuvinte cheie negative în PPC
6.1 Ce sunt cuvintele cheie negative?
Cuvintele cheie negative sunt tipurile de cuvinte cheie care împiedică declanșarea anunțurilor dvs. de anumite cuvinte sau expresii. Acestea sunt cuvintele cheie din PPC cu care nu doriți să se asocieze anunțurile dvs.
Puteți filtra selectiv cine vede anunțul dvs. pe baza interogărilor sale de căutare cu cuvinte cheie negative.
6.2 De ce ar trebui să utilizați cuvinte cheie negative în PPC
Ar trebui să implementați cuvinte cheie negative pentru a economisi bani și pentru a crea oportunități ca anunțurile dvs. să se afișeze numai în căutările relevante.
Utilizarea cuvintelor cheie negative în campania dvs. PPC vă asigură că anunțurile dvs. nu apar pentru anumite cuvinte cheie pe care le-ați marcat.
6.3 Beneficiile cercetării cuvintelor cheie negative
Sunt numeroase; Să analizăm beneficiile cercetării cuvintelor cheie negative:
- Rata de clic sau CTR îmbunătățită: atunci când vă puteți direcționa eficient anunțurile către interogări de căutare relevante, numărul CTR al anunțurilor dvs. va crește automat, deoarece veți afișa anunțurile doar celor care doresc deja ceea ce oferiți.
- Rata de conversie îmbunătățită: atunci când CTR crește, rata de conversație se îmbunătățește și ea. Din lista de interogări de căutare relevante, vă veți crește CTR; atunci când se întâmplă acest lucru, rata de conversie tinde să fie încurajatoare.
- Scor de calitate îmbunătățit: scorul dvs. de calitate estimează anunțurile, cuvintele cheie și paginile de destinație. Îl puteți folosi pentru a determina costul pe clic (CPC) înmulțit cu suma licitată maximă pentru a determina clasarea anunțului în procesul de licitație publicitară. Un scor de înaltă calitate înseamnă că plătiți prețuri mici pentru anunțuri, iar Google vă va poziționa mai bine anunțurile.
7. Valori pentru măsurarea performanței campaniei dvs
Măsurarea rezultatelor campaniilor dvs. este obligatorie. În caz contrar, nu vei putea vedea ce funcționează pentru tine și ce nu. De asemenea, nu veți putea face modificări și îmbunătăți performanța anunțurilor.
7. 1 Cum îmi analizez valorile?
Când gestionați o campanie cu plata-pe-clic (PPC), Google Analytics ar trebui să obțină informații despre activitatea clienților. Conectați-vă contul Google Analytics cu contul dvs. Ads pentru a vă analiza valorile.
Acest lucru vă va oferi o analiză mai aprofundată a stării actuale a site-ului dvs. de comerț electronic. Puteți analiza lucruri precum costul pe achiziție (CPA), rata de clic (CTR) și costul pe clic (CPC).
De aici, veți putea face modificările necesare pentru a vă îmbunătăți campania publicitară de eCommerce.
7.2 Tipuri de metrici
Există multe tipuri de valori pe care le puteți analiza. Cele mai comune includ cele menționate mai sus (CPA, CTR, CPC).
CPA este o valoare utilă, deoarece vă spune cât ar costa obținerea unui client care face o achiziție. Cu aceste informații, puteți vedea dacă strategiile dvs. de marketing au succes sau nu.
Dacă acest cost este prea mare, va fi dificil să câștigi venituri, urmărindu-se costuri reduse care produc rezultate grozave!
CTR vă poate oferi informații despre relevanța anunțurilor dvs. Afișată ca procent, rata de clic ia numărul de clicuri pe care le primiți împărțit la numărul de afișări.
Cu aceste informații, puteți evalua ce cuvinte cheie au succes și care nu. În acest caz, doriți ca CTR-ul dvs. să fie cât mai mare posibil, deoarece asta înseamnă că anunțurile dvs. funcționează!
Potrivit WordStream, CTR-ul mediu în Google Ads în toate industriile este de 3,17% în rețeaua de căutare și de 0,46% în rețeaua de display.
CPC este prețul pe care îl plătiți pentru fiecare clic pe care îl primiți pe anunțurile dvs. Setați un cost maxim pe clic în campania dvs., iar Google se va asigura că nu treceți niciodată peste el. Aceasta este în esență cea mai mare sumă pe care ați plăti-o pentru a determina pe cineva să facă clic pe anunțul dvs. Vrei ca acest cost să fie cât mai mic posibil.
7.3 Cum să măsurați performanța dvs. Google Ads
După cum puteți vedea, Google oferă multe modalități de a vă măsura succesul prin diverse valori. Prin Google Ads, puteți vedea care domenii ale campaniilor dvs. au cel mai mult succes și care ar putea avea nevoie de îmbunătățiri.
În timp ce CPA, CTR și CPC sunt toate măsurători excelente, veți dori să priviți rentabilitatea investiției dvs. ca un alt factor care vă determină succesul.
Rentabilitatea investiției este raportul dintre noul profit bazat pe costul său pentru a obține acel profit. Pentru Google Ads, ceea ce vrem să știm este rentabilitatea investiției în publicitate și există o formulă simplă pe care o puteți folosi pentru a rezolva acest lucru:
ROI Google Ads = (Profit total – Costuri de publicitate) / Costuri de publicitate x 100
Deci, de exemplu, dacă aveți un magazin online care a generat luna trecută $5000 din campania dvs. Google Ads, costul produselor și salariile dvs. a fost de $1500, iar costurile de publicitate pe Google Ads au fost $500, atunci ați putea calcula rentabilitatea investiției Google Ads. la fel de:
Profit total = $4500 – $1500 = $3000
Deci, pentru calcul, cifrele sunt: (3000 – 500) / 500 x 100 = 250% ROI
Țineți minte că, dacă plătiți pentru clicuri, acest lucru nu se realizează cu ușurință. Cuvintele cheie care nu realizează conversii direct pot ajuta alte cuvinte cheie să obțină conversii.
În orice caz, asigurați-vă că cuvintele cheie selectate vă ajută compania, mai degrabă decât o dăunează.
Alegând cuvinte cheie adecvate și negative, puteți profita de toate oportunitățile fantastice pentru a vă îmbunătăți campaniile!
8. Modele de atribuire pentru comerțul electronic
Cu măsurătorile detaliate în publicitatea digitală, uneori este greu să știi de unde să începi să analizezi performanța. Aici intervine modelarea atribuirii.
Performanța poate fi separată în diferite canale sau campanii și ajutați agentul de publicitate să înțeleagă unde trebuie distribuită valoarea conversiei.
8.1 Ce este un model de atribuire?
Un model de atribuire este o regulă sau un set de reguli care determină valoarea atribuită canalelor din căile de conversie.
De exemplu, modelul Ultima interacțiune din Analytics atribuie credit 100% punctelor de contact finale (adică clicurilor) care preced imediat vânzările sau conversiile.
Dar există multe alte modele de atribuire disponibile pentru comerțul electronic. Să le verificăm.
8.2 Diverse tipuri de modele de atribuire
- Atribuirea ultimului clic –Acesta este modelul tradițional. Ultima interacțiune pe care o are un utilizator cu un site web, canalul sau campania care a facilitat acea vizită va primi o valoare de conversie de 100%. Deci, canalul sau campania care a dus la ultima interacțiune a vizitatorului cu site-ul web ia toată valoarea conversiei. Atribuirea ultimului clic nu este întotdeauna cea mai bună modalitate de a măsura performanța anunțurilor, iar Google este atât de mult de acord încât în curând nu o va mai susține. Vă sunt disponibile o mulțime de alte opțiuni, așa că ar trebui să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine strategiei dvs. PPC.
- Atribuire liniară – În modelul de atribuire liniară, se acordă egal credit fiecărui punct de contact care a contribuit la o conversie. Dacă cinci canale atrag vizitatorul pe site, fiecare canal primește 20%.
- Decăderea timpului –Modelul de decădere a timpului funcționează acordând mai mult credit punctelor de contact cele mai apropiate de punctul de conversie.
- Bazat pe poziție – Aici, credit 40% este acordat primului punct de contact, un alt 40% ultimului punct de contact, iar 20% rămas este împărțit în mod egal între canalele din mijloc.
- primul clic – Modelul de atribuire la primul clic recunoaște primul punct de contact sau canal. Deci, tot meritul este acordat primului punct de contact.
- Bazat pe date – Nou de la Google, acest model de atribuire este disponibil numai pentru conturile cu multe date de conversie. Folosește învățarea automată de la Google pentru a îmbunătăți modelul în timp. Acesta utilizează datele dvs. de conversie pentru a calcula contribuția fiecărui clic pe anunțul de căutare de-a lungul căii de conversie. În plus, analizează ce fac clienții tăi înainte de a efectua conversii și când nu fac, oferindu-ți date valoroase. Odată cu creșterea punctelor de contact în călătoria de conversie a unui utilizator, trebuie să înțelegeți care dintre ele au fost cele mai influente în obținerea acelei conversii. Făcând acest lucru corect, puteți lua decizii bazate pe date exacte.
Concluzie
Gestionarea căutării plătite este un loc de muncă cu normă întreagă, așa că o afacere de comerț electronic nu ar trebui să se amestece cu Google Ads dacă nu își permite să angajeze un nou angajat sau o agenție care să gestioneze acest lucru.
Cu toate acestea, ratarea beneficiilor publicitare cu Google Ads este un dezavantaj competitiv, mai ales că Google Ads face comerțul electronic în centrul atenției. Acesta este motivul pentru care comercianții cu amănuntul ar trebui să fie o prioritate maximă să profite din plin de Google Ads și de campaniile pentru Cumpărături Google.
Studii de caz relevante ale Todays.Agency
- Am ajuns la sume CPA sub 1 Eur în campaniile Google și Facebook
- Advanced Google Ads – anunțuri dinamice de căutare pentru Domo
- O mică modificare a site-ului a crescut rata de conversie cu 133%
Agenția de astăzi vă ajută să generați campanii Google Ads la toate nivelurile:
- Campanii de căutare
- Campanii de display
- Campanii de remarketing (statice și dinamice)
- Google Shipping
- Reclame pe Youtube
Today’s Agency specialiștii optimizează continuu campaniile astfel încât clienții noștri să ajungă la cel mai mare număr de conversii posibile și să îmbunătățească continuu rentabilitatea investiției bugetului.